Çıtır Çıtır Kadayıfıyla, İpeksi Kremasıyla Enfes Muhallebili Kadayıf

Çıtır Çıtır Kadayıfıyla, İpeksi Kremasıyla Enfes Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 kilo süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım paket krema
Kadayıflı harcı için;
- 200 gram muhallebi kadayıfı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
Süslemek için;
- Dövülmüş fıstık
Çıtır Çıtır Kadayıfıyla, İpeksi Kremasıyla Enfes Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın muhallebisini yapalım. Uygun bir tencereye 1 kilo süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını alıp güzelce karıştıralım. Ocağımıza alalım ve orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip bir defa daha karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebi soğuduktan sonra yarım paket kremayı içine koyup blender ile güzelce çekiyoruz. (dikkat ettiyseniz mikser demedim blender ile daha da bir hoş çekiliyor, ve bana 1 paket krema çok geldi lakin siz isterseniz paketin tamamını da koyabilirsiniz 😉)
- Muhallebili kadayıfını da uygun bir tavaya alalım (ben hazır kullandım siz isterseniz taze kadayıf alıp onunla da yapabilirsiniz 😉) üzerine tereyağını ekleyip orta ateşte kavuralım, öteki materyalleri (şeker, ceviz) de ek edip güzelce kavuralım. Altını kapatalım orta ara karıştıralım ki topaklanmasın.
- Kaselerimize sırası ile bir kadayıf bir muhallebi gelecek formda paylaştıralım. Üzerini de fıstık tozu ile süsleyelim. ( isterseniz bu tatlıyı borcama da dökebilirsiniz😉)
- Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp dinlendirelim. İstediğiniz vakit servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💐 Ben kadayıflı harcın hepsini kullanmadım az bireyiz diye kalanını buzluğa attım tekrar kullanmak için aklınızda bulunsun 😉
Çıtır Çıtır Kadayıfıyla, İpeksi Kremasıyla Enfes Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













