Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kurumaya
- 2 adet yumurta (beyazları hamuruna sarıları üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı kadar un
İç harcı için :
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (katı olursa sıvı yağ biraz daha ekleyebilirsiniz)
- Arzu ederseniz ince kırılmış ceviz
Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 125 ml
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Genişçe bir kabının içerisinde tuz sıvı unsurlara birleştirerek her çöp ile çırptım.
- Üzerine onumu ek ederek yumuşak ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde ettim yarım saat dinlendirdim.
- İçine süreceğim gereçleri bir ortaya getirerek içine süreceğimiz sosu hazırladım.
- Tahin ve haşhaş katıysa sıvı yağını azıcık artırabilirsiniz ben de arttırdım.
- Hamuru 8 kesime bölerek beze haline getirdim her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde oklava ile açtım.
- Aralarına hazırladığım haşhaştan sürerek üzerlerine isteğe bağlı olarak cevizde serpiştirdim.
- Tüm bezeleri bu biçimde üst üstüne koyarak hazırladım en üstüne haşhaş sürmedim elimle hamurlu büyütebildiğim kadar büyük bir çember haline getirdim.
- 24 eşit modüle böldüm tüm ayrıntıları görüntüde görebilirsiniz tüm kestiğim kesimleri rulo halinde sararak yağlı kağıt yapmış olan tepsiye yerleştirdim.
- Üzerine haşhaş ve yumurta sarıları sürerek evvelce ısıttım 180 derecelik alt üst ayar fırında 30 dakika pişirdim.
- Süre sonunda fırından çıkaralım.
- Çöreklerimizin bir kısmını birinci sıcakları çıktıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda saklayabiliriz.
- Çıkarıp kısık ateşte ağzı kapalı bir tencere de birinci günkü üzere tazecik çörekler hazır. Fikirlerinizi bekliyorum. Afiyet olsun 😋.

Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















