Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek

Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • Yarım kilo peynir
  • Bir demet maydanoz

Hamurların ortasına sürmek için;

  • 300 gram tereyağı

Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un, tuz ,su mayayla yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurumuzdan 10 adet beze ayırıyoruz .
  3. 20 dakika bezelerimizi mayalanmaya bırakıyoruz .
  4. Mayalanan hamurlarımızı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  5. Erittiğimiz tereyağını her katına sürerek kenarda dinlenmeye bırakıyoruz .
  6. 10 dakika dinlenen hamurumuzu ikili olarak alıyoruz .
  7. Büyütebildiğimiz kadar büyütüyoruz incelen hamurumuzun bir köşesine iç harcımızı koyuyor rulo formunda sarıyoruz.
  8. Tepsimize diziyoruz.
  9. Bütün hamurları bu biçimde yapıp en son üzerine kalan tereyağı sürüp fırına veriyoruz.
  10. 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz piştikten sonra istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Muhallebili Borcam Pastası
Harika Waffle Tarifi
Kadayıf Tatlısı (Videolu)
Çıtır Tavuk
Tahinli Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |