Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek

Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (tepeli)
- 4,5 su bardağı un (4,5 kullandım)
Hamurumuzu açmak için;
- 4, yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
- 2, yemek kaşığı un (tepeleme)
İç harcı için;
- 8-10 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası acı
- 1 adet sivri biber isteğe bağlı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Çay kaşığının ucuyla pulbiber (acı isteğe bağlı)
Yağlamak için;
- 75 gr eritilmiş tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ da olur)
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri yoğurma kabına koyalım karıştıralım üzerine unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur olacak,ele yapışmayan.
- 10 adet beze yapalım,15, 20 dakika dinlendirelim.
- Bezelerimizi açalım 2,yemek kaşığı tereyağı, zeytinyağı karışımını sürelim, patatesimizi kenarına koyalım, öbür kenarlarını bükelim rulo yapalım tepsiye dizelim tüm bezeleri bu halde açalım yapalım.
- İç harcımızın için; patatesleri soyalım yıkayalım kaynamış suya koyalım pişene kadar haşlayalım.
- Haşlanmış patatesimizi ezelim.
- Soğan, sarımsak, biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz tavamıza biraz sıvıyağ, tereyağını koyalım soğan pembeleşene kadar kavuralım, salça, biber salçasını ekleyelim biraz kavuralım üzerine patatesini koyalım tuz, karabiberini ekleyip, 10-15 dakika kavuralım, karıştırarak, iç harcımız hazır.
- Böreğimizin üzerine sıvı yağ sürelim evvelce ısınmış alt üst ayar 220 derece fırında 30,35 dakika pişirelim her fırın farklıdır pişme mühleti değişebilir.
Not:Kıymalı, ıspanaklı, peynirli de yapabiliriz. Sade un ile açabiliriz. Sade sıvı yağ ile de yapabilirsiniz. Bardak ölçüm 250 ml.
Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











