Çıtır Çıtır El Açması Börek

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5.5 su bardağı un (ben 6 kullandım 3-4 yemek kaşığı un)

İç harcı için;

  • 250 gram beyaz peyniri
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Ara katlarına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Açmak için un karışımı;

  • 1,su bardağı un (250 ml)
  • 1,su bardağı nişasta (250 ml) (Mısır,buğday fark etmez ben mısır kullandım)

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı (Ben sıvı yağ sürdüm)

Kullandığım ölçü 200 ml (su bardağı)

Çay bardağı 110 ml

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tüm gereçleri koyalım çırpalım üzerine unu kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur olacak sert olmasın.
  2. 12-15 adet beze yapalım,bezemizi açalım oklava ya saralım sıkı sarma yalım,iki yan dan biraz yiyerek büzelim ve oklavayla açalım kıvrışını bozmadan.
  3. 2 yemek kaşığı yağ karışımız da dökelim, peynirini koyalım kenarlarını peynirin üzerine kapatalım öbür kenarlarını da kapatalım, kıvıralım rulo yapalım tepsiye dizelim tüm bezeleri bu biçimde açalım yapalım.
  4. Üzerine sıvı yağ, yahut yumurta sarısı sürelim.
  5. Önceden ısınmış alt üst ayar 220 derece fırında 25,30 dakika pişirelim.Her fırın farklıdır pişme mühleti değişebilir.

Not; pişirmeden derin dondurucuya koyabiliriz.

Not; ben 160 gram bizimyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ kullandım 110 ml klasik çay bardağı.

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatalı Krep
Tavada Künefe Tarifi
Kuru Meyveli Parfe
Ispanak Graten
Kaşarlı Köfte
Yazılı Pasta
Hdabla | © 2025 |