Çıtır Çıtır El Açması Börek

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım ölçü:
250 ml su bardağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 6,5 su bardağı un ( ben 7,su bardağı un 2,3 yemek kaşığı un kullandım)
Ara katlar için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (Ben 1,su bardağına yakın sıvı yağ kullandım)
- 1 su bardağına yakın zeytinyağı ( 200 ml )
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- İsteğe bağlı maydanoz (İsteğe bağlı patatesli ve kıymalıda yapılabilir)
Üzerine sürmek için;
- Sıvı yağ
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tüm materyalleri koyalım karıştıralım ,üzerine unu ekleyip güzelce hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuzu 20 adet beze yapalım bezelerimizi açalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, zeytinyağı karışımını sürelim .
- Peynirini koyalım, kenarlarını ve altını da bükelim, rulo yapalım, tepsiye dizelim ,tüm bezeleri bu formda açalım yapalım.
- Üzerine sıvı yağ sürelim.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 40-50 dakika pişirelim.Ben 220 derece fırında 25 dakika pişidim.
Not, böreklerimiz fırından çıkartınca üzerine örtelim kurumasın.
Bu hamurun katmeri de hoş oluyor.
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




