Çıtır Çıtır El Açması Börek

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım ölçü:

250 ml su bardağı

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6,5 su bardağı un ( ben 7,su bardağı un 2,3 yemek kaşığı un kullandım)

Ara katlar için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (Ben 1,su bardağına yakın sıvı yağ kullandım)
  • 1 su bardağına yakın zeytinyağı ( 200 ml )

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • İsteğe bağlı maydanoz (İsteğe bağlı patatesli ve kıymalıda yapılabilir)

Üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tüm materyalleri koyalım karıştıralım ,üzerine unu ekleyip güzelce hamurumuzu yoğuralım.
  2. Hamurumuzu 20 adet beze yapalım bezelerimizi açalım.
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, zeytinyağı karışımını sürelim .
  4. Peynirini koyalım, kenarlarını ve altını da bükelim, rulo yapalım, tepsiye dizelim ,tüm bezeleri bu formda açalım yapalım.
  5. Üzerine sıvı yağ sürelim.
  6. Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 40-50 dakika pişirelim.Ben 220 derece fırında 25 dakika pişidim.
    Not, böreklerimiz fırından çıkartınca üzerine örtelim kurumasın.
    Bu hamurun katmeri de hoş oluyor.

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köri Soslu Palamut
Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva
Muzlu Pancarı Smoothie (Ara Öğün Veya Kahvaltı)
Hindi Gerdan Haşlama (Düdüklüde)
Ekler
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet