Çıtır Çıtır Baklava
Çıtır Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
- ️3 su bardağı şeker
- ️3,5 su bardağı su
- ️Bir kaç damla limon suyu
Diğer gereçler;
- ️1 paket yufka 800 gram (20 adet kullandım)
- ️200 gram margarin tereyağı
- ️Yeteri kadar ceviz
Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk başta şerbetimizi hazırlıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 12 dk kaynatıyoruz.
- Yufkamızdan bir adet alıp fırça yardımı ile her yerini yağlıyoruz dilediğiniz biçimde ceviz koyup yuvarlayıp sarıyoruz.
- Tepsiyi doldurana kadar sarıyoruz.
- Kalan yağın tortusunu almadan eşit bir formda hepsinin üstüne gelecek halde döküyoruz. Eşit dilimlere kesiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- İlk sıcağı çıkana kadar dinlendirelim.
- Soğuyan şerbeti eşit bir biçimde dökelim.
- Şerbetini çekip 2 3 saat dinlendirelim en son dilediğiniz biçimde süsleyelim afiyet olsun 🤤.
Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









