Çıtır Çıtır Adana Böreği

Çıtır Çıtır Adana Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 3 adet böreklik yufka
- 200 gram tereyağ
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
İç harcı için;
- 300 gram çeçil peyniri
- 200 gram rendelenmiş kaşar
Çıtır Çıtır Adana Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritiyoruz.
- Böreği yapmak için uygun bulduğunuz tepsiyi güzelce yağlıyoruz.
- İlk baklavalık yufkayı seriyoruz ve tereyağıyla her tarafını yağlıyoruz.
- Üzerine ikinci yufka ve yeniden yağlıyoruz.
- 10 adet baklavalık yufkayı bu halde diziyoruz.
- Bıçak yardımıyla böreği bu evrede dilimliyoruz.
- Bir kasede sür ve yumurtayı çırpıyoruz.
- Böreklik yufkanın bir buçuk adedini elimizle kesimlere ayırıyoruz.
- Ayırdığımız modülleri hazırladığımız sosun içerisine tek tek batırıp çıkarıyoruz ve 10. Kat baklavalık yufkanın üzerine eşit bir biçimde diziyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşarı ve biraz tifttiğimiz çeçil peynirini eşit bir halde serpiyoruz.
- Geriye kalan 1,5 yufkayı da yeniden birebir halde parçalayıp sosa bulayıp peynirlerin üzerine diziyoruz.
- Geriye kalan 10 tane baklavalık yufkayı tekrar birebir halde tek tek tereyağıyla yağlayıp üst üste diziyoruz.
- Yarım saat kadar böreği dinlenmeye bırakıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra farklı bir tepsiyi üzerine denk getirip böreği karşıt çeviriyoruz.
- Önceden bıçakla dilimlediğimiz yerden böreği dilimliyoruz.
- Sıcak servis edilmesi katiyetle tavsiyemdir.
Dikkat bağımlılık yapabilir benden söylemesi🤭 deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Adana Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











