Çıtır Boyoz

Çıtır Boyoz Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dinlendirmek için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı böreği dinlendirdiğimiz yağdan
Arasına;
- Kaşar peyniri rendesi
Çıtır Boyoz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru un, su ,tuz ile yoğurarak 12 eşit modüle bölüp bezeler yapalım.
- Bezeleri merdane yardımıyla tatlı tabağı boyutunda açalım.
- Kat kat açtığımız bezeleri üst üste koyarak yağlayıp yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri tezgahın üzerine alalım elimizle yavaşça çekiştirecek açabildiğimiz kadar açalım.
- Kenarlardan ortaya gerçek katlayıp ortasına kaşar peyniri koyup tekrara toparlayıp tepsiye alalım.
- Hepsini bu biçimde hazırladıkta fırça yardımıyla üzerine sıvı yağ sürelim.
- 190 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Çıtır Boyoz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






