Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz)

Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Sosu için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
- 5- 6 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kara biber
- Kırmızı biber
- Pulbiber
- Tuz
Börekleri bulamak için sos:
- 1 adet maden suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sizler istediğiniz iç harcıyla yapabilirsiniz, ben patatesli yaptım artık patates içimizi hazırlayalım.
- 5- 6 adet patatesi haşlayıp rendeleyelim ,1 adet soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine 1yemek kaşığı salça ekleyip biraz daha kavurup ,rendelediğimiz patatesleri ve baharatlarını ,kırmızı biber, kara biber, tuz ekleyip biraz daha kavuralım, iç harcımız hazır soğumaya bırakalım.
- Sonra sosumuzu hazırlayalım tereyağını eritip ılıyınca sıvı yağ ve başka gereçleri ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
- yufkamızın birini açalım ve heryerini sosumuzdan sürelim, sonra başka yufkamızı üzerine serelim ve tekrar sosumuzu sürelim .
- İstediğiniz büyüklükte üçgen biçimde keselim, fotoğrafta görüldüğü üzere ve iç harcımızı koyup sigara böreği üzere saralım .
- Börekleri bulamak için gereçlerimizi bir kapta karıştıralım.
- Börekleri maden suyu karışımına batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip evvelce ısıttığımız 180 derece fırında alt üst ayarda pişirelim afiyet olsun 👌
Not: çıtır böreklerinizi ister hazırlayıp buzluğa koyabilirsiniz buzluktan çıkınca hazırladığınız sosa bulayıp pişirebilirsiniz isterseniz akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyup gündüz pişirebilirsiniz.
Tercih sizin 🤗.
Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








