Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İçi için:

  • Köy peyniri
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • Margarin

Araları için:

  • Nişasta ( mısır ve ya buğday fark etmez)

Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım .Süt, sıvı yağ ,yumurta, bir kaba koyulur karıştırılır.
  2. Daha sonra kabartma tozu, tuz ,un eklenir ,kulak göğsü kıvamında hoş yumuşak bir hamur elde edilir .
  3. Hamurun dinlenmesi çok önemli( püf noktası )en az yarım saat hamur dinlenilmeye bırakılır.
  4. Dinlenilen hamur cevizden de biraz büyük boyutlarda bezeler yapılır( toplamda 30 adet beze)
  5. İlk kat için 10 tane beze alınır, çok açmadan tek tek açılan bezelerin ortasına nişasta koyulup üst üste koyulur .
  6. Daha sonra merdane yardımıyla tepsi boyutuna büyükçe açılır ,yağlanmış tepsiye açılan yufka serilir.
  7. Eritilmiş margarin az ölçüde gezdirilir.
  8. Peynirli harç koyulur ikinci kat içinde tıpkı form 10 tane beze teker teker açılır ortalarına nişasta koyulur, birebir biçim büyük açılıp tepsiye serilir yağ gezdirilir .
  9. Harç tekrar koyulur ,son kat da tıpkı yapılır .
  10. Yufka serilir, kalan margarin büsbütün üzerine gezdirilir, börek kesilir form verilir .
  11. 170 derecede ağır ağır pişirilir( toplamda 3 kat yapılır) yapacakları şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırından Kabak Tatlısı
Çıtır Muska Böreği (Patatesli)
Saten Kurabiye
Bebek Keki
Şipşak Pudingli Dondurmalı Rulo Pasta
Nutella Dolgulu Çörek (Berliner) (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet