Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
İçi için:
- Köy peyniri
- Maydanoz
Üzeri için:
- Margarin
Araları için:
- Nişasta ( mısır ve ya buğday fark etmez)
Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım .Süt, sıvı yağ ,yumurta, bir kaba koyulur karıştırılır.
- Daha sonra kabartma tozu, tuz ,un eklenir ,kulak göğsü kıvamında hoş yumuşak bir hamur elde edilir .
- Hamurun dinlenmesi çok önemli( püf noktası )en az yarım saat hamur dinlenilmeye bırakılır.
- Dinlenilen hamur cevizden de biraz büyük boyutlarda bezeler yapılır( toplamda 30 adet beze)
- İlk kat için 10 tane beze alınır, çok açmadan tek tek açılan bezelerin ortasına nişasta koyulup üst üste koyulur .
- Daha sonra merdane yardımıyla tepsi boyutuna büyükçe açılır ,yağlanmış tepsiye açılan yufka serilir.
- Eritilmiş margarin az ölçüde gezdirilir.
- Peynirli harç koyulur ikinci kat içinde tıpkı form 10 tane beze teker teker açılır ortalarına nişasta koyulur, birebir biçim büyük açılıp tepsiye serilir yağ gezdirilir .
- Harç tekrar koyulur ,son kat da tıpkı yapılır .
- Yufka serilir, kalan margarin büsbütün üzerine gezdirilir, börek kesilir form verilir .
- 170 derecede ağır ağır pişirilir( toplamda 3 kat yapılır) yapacakları şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








