Çıpçıtır El Açması Tadında Börek
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İçine sürmek için;
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı un
Pişmeden evvel;
- 1 şişe maden suyu
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
İç materyal;
- 2 adet patates (rendelenmiş)
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Tuz
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle içimizi hazırlayalım. Tavaya az ölçüde yağı koyalım.
- İnce doğranmış soğanları kavuralım.
- Pembeleşince rendelenen patatesi ve havucu ekleyelim.
- Sotelenen sebzelerin uygunca ölmesine müsaade vermeyecek biçimde çevirelim.
- En son tuzunu karabiberini kıralım altını kapatalım.
- Tezgaha bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla sirke-un-sıvı yağ karışımını yayalım.
- İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar birebir harçtan yayalım.
- Yufkamızı üçgen sarılacak biçimde keselim. İç harcını koyup saralım.
- Ardından biraz bekletmek üzere buzdolabına koyalım.
- Ben bir gece evvel sarıp dolaba atıyorum sabah kahvaltıya çıkarıp pişiriyorum. Siz bekletmeden de pişirebilirsiniz.
- Dolaptan çıkardığımız börekleri (veya hiç bekletmeden de yapabilirsiniz) 1 kaseye döktüğümüz maden suyu-yağ karışımına bandırıp fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- 200 derecede alt üst ayarda denetimli olarak pişirelim.
- Çıpçıtır, el açımı tadında börekleriniz hazır.
Not1 : en çok patatesli iç yakışmakla birlikte, ıspanaklı yahut peynirli de yapabilirsiniz.
Ben bu tanımda birbirine çok yakıştırdığım havuç, patates ve soğan ve karabiber kullandım.
Not2 : buzluğa koymaya uygundur. Bu defa de buzluktan çıktığında sodalı karışıma bandırıp pişiriyoruz. Kesinlikle deneyin, beğeneceğinize eminim. Şimdiden afiyet olsun. 🍃.
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















