Çin Usulü Sebzeli Tavuk
Çin Tarzı Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Pilavı için;
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- Tuz
Tavuk marinesi için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tutam tuz
Sebzesi için;
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane havuç
- 1 tane kapya biber
- 2 dış sarımsak
- 150 gram brokoli
- 70 gram açi tatlı sosu
- 1 yemek kasiği soya sosu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Çin Tarzı Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağı alınır, pirinçler ek edilir ve kavrulur.
- Ardından tuzu ve suyu ek edilir, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Tavuk göğsü doğranır. Üzerine tuzu, nişastası, soya sosu ek edilir ,iyice karıştırılır.
- Brokoli geniş bir kaseye alınır üzerine sıcak su ek edilir ve 5 dakika bekletilir.
- Uygun bir tencerede sıvı yağda tavukları pişene kadar kavuralım.
- Ardından teker teker zerzevatları ek edelim, acı tatlı sosu ve soya sosunu ek edip düzgünce karıştalım, çabucak sonrasıonda baharatlarını ekleyip bi cins daha karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Çin Yöntemi Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








