Çin Usulü Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde)

Çin Yöntemi Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (lokmalık doğranmış)
  • 1 küçük brokoli (yaklaşık 200 g)
  • 1 avuç yeşil fasulye
  • 1 adet havuç (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 1 adet sarı biber (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ör. ayçiçek yahut kanola yağı)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı nişasta (koyulaştırmak için)
  • Tuz
  • Karabiber

Ekşi-tatlı sos için:

  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı sirke (ör. pirinç yahut beyaz şarap sirkesi)
  • 3 yemek kaşığı şeker yahut bal
  • 150 ml su yahut zerzevat suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta (70 ml suda çözülmüş)

Çin Metodu Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brokoliyi küçük kesimlere ayır, biber, havuç ve soğanı ince doğra.
  2. Büyük bir tavada yahut wok’ta yağı ısıt. Tavukları tuz ve karabiberle kızart, altın rengi alınca kenara al.
  3. Aynı tavada zerzevatları yaklaşık 10 dakika sotele, canlı kalmasına dikkat et.
  4. Ketçap, soya sosu, sirke, şeker/bal ve suyu karıştır. Nişastayı farklı bir kapta 2 yemek kaşığı soğuk suyla çöz.
  5. Tavukları tekrar tavaya al, sosu ekle ve kaynat. Nişastayı ekleyerek sosu yoğunlaştır.
  6. Tuz ve karabiberle tatlandır, isteğe nazaran ekstra sirke/şeker ekle. Pilav yahut erişte ile servis yap.

Çin Yöntemi Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
Kupta Yalancı Tiramisu
Sütlaç (Hem Basit Hem Lezzetli)
Fıstıklı Sarma Baklava (Videolu)
Dereotlu Poğaça
Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |