Çilekli Yaz Pastası
Çilekli Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağına toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un (kek harcı kıvamında olmalı)
Kreması için;
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli sos için;
- 1 su bardağı çilek
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Çilekli Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin yapılışı; çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alıp köpürene kadar birkaç dakika mikser ile çırpalım.
- Süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu da alıp son kere mikser ile çırpalım.
- Güzelce yağlayıp un serptiğimiz tart kabına kek harcını dökelim.
- 200° fırının orta katına atalım. Alt ayarını açalım ve üzeri pişmiş üzere olana kadar pişirelim.
- En son alt üst ayarı açıp birkaç dakika daha bekleyip fırından çıkaralım.
- Bir bıçak yahut kürdan ile pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Soğuyunca servis tabağına zıt çevirin.
- Kremanın yapılışı; küçük bir tencereye süt, toz şeker ve unu alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
- Ocağa alıp daima karıştırarak pişirelim.
- Krema kıvamı alınca ocağın altını kapatalım.
- Vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım.
- Ara orta karıştırarak soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kremayı kekin üstüne her yerine eşit dağılacak bir halde dökelim.
- Çilekli sosun yapılışı; küçük bir tencereye toz şeker, su ve nişastayı alıp tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Çilekleri ortadan ikiye kesip tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim.
- Sos kıvamı alınca ocaktan alıp kremalı kekin üstüne dökelim.
Çilekli Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









