Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake

Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 1.5 paket burçak
  • İsteğe bağlı kıyılmış fındık
  • 75 gr tereyağı

Peynirli karışım için;

  • 400 gram labne
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sos için;

  • 300 gram çilek ve yaban mersini
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)

Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel taban için; bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağ ile karıştırıp kabımıza dökelim. Buzdolabında bekletelim.
  2. Labne krema ve şekeri karıştıralım. Sonrasında başka materyalleri de ekleylim. Yumurtaları tek tek ekleyip, karıştıralım. Kabımıza dökelim.
  3. Fırına su dolu bir kap koyalım. 180 derecelik fırında 20 25 dakika pişirin. Dışarıda soğumaya alın.
  4. Yaban mersini ve çileği bızlatıp tavaya koyun. Nişastayla suyu açın ve ekleyin kısık ateşte karıştırın. Başka materyalleri de koyun ve koyu kıvama gelince soğumaya alın.
  5. Sosu da ekleyip, bir gece buzlukta bekletin. Afiyet olsun.

Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Pırasalı Yulaf Börek/ Kek
Kavanozda Meyve Püresi (6+Aydan İtibaren)
Tavuk Göğüslü Karnıyarık
Tek Kişilik Akışkan Sufle
Bal Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |