Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake
Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 1.5 paket burçak
- İsteğe bağlı kıyılmış fındık
- 75 gr tereyağı
Peynirli karışım için;
- 400 gram labne
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Sos için;
- 300 gram çilek ve yaban mersini
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel taban için; bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağ ile karıştırıp kabımıza dökelim. Buzdolabında bekletelim.
- Labne krema ve şekeri karıştıralım. Sonrasında başka materyalleri de ekleylim. Yumurtaları tek tek ekleyip, karıştıralım. Kabımıza dökelim.
- Fırına su dolu bir kap koyalım. 180 derecelik fırında 20 25 dakika pişirin. Dışarıda soğumaya alın.
- Yaban mersini ve çileği bızlatıp tavaya koyun. Nişastayla suyu açın ve ekleyin kısık ateşte karıştırın. Başka materyalleri de koyun ve koyu kıvama gelince soğumaya alın.
- Sosu da ekleyip, bir gece buzlukta bekletin. Afiyet olsun.
Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







