Çilekli Trileçe

Çilekli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Çilek sosu için;

  • 2 su bardağı doğranmış çilek
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk su

Çilekli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilek sosunu yapmak için çilek ve şekeri tencereye alıp çilekler uygunca yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Nişastayı su ile açıp pişen çileklerin üzerine ekliyoruz.
  3. Kaynayan sosu blenderdan geçirip pürüzsüz bir sos elde ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırıyoruz.
  5. Beyazları bir fiske tuz ile köpük üzere olana kadar çırpıyoruz.
  6. Yumurta sarılarının üzerine şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  7. Ilık suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz.
  9. Yumurta beyazlarını karışıma ekleyip spatula ile üstten aşağı olacak halde karıştırıyoruz.
  10. Borcamın yalnızca altına yağlı kağıt koyuyoruz.
  11. Kek karışımını borcama eşit halde döküyoruz.
  12. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. Kek pişerken şerbet için süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  14. Keki fırından çıkarıp iki üç dakika soğuduktan sonra karşıt çevirip altındaki kağıdı çıkarıyoruz.
  15. Altı üst tarafta kalacak biçimde borcama geri koyuyoruz.
  16. Kekin üstünü kürdanla delip her yerine gelecek biçimde şerbetimizi döküyoruz.
  17. Kek soğurken krem şantimizi su ile bir kaba alıp çırpıyoruz.
  18. Soğuyan ve şerbeti çeken kekin üzerine çok ince bir biçimde sürüyoruz. 2 yemek kaşığı üzeri için ayırıyoruz.
  19. Krem şanti kekin üzerinde donduktan sonra her yerine gelecek formda çilek sosumuzu ekliyoruz.
  20. Üzerine ayırdığımız krem şantiyi ince çizgiler biçiminde tatlının üzerine sıra sıra çekiyoruz. Kürdan ile bir aşağı bir üst halde çizip form veriyoruz.
  21. Keki yaparken unu kıvamına nazaran ekleyebilirsiniz. Pişirme müddeti de fırından fırına nazaran değişebilir. Dilerseniz bir gece dolapta bekletip tüketebilirsiniz.

Çilekli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Asya Usulü Çıtır Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tereyağlı Pilav
Sade Kek
Sucuk İskender
Fırında Hamsi
Çikolatalı Cookies
Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.