Çilekli Trileçe

Çilekli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 fiske tuz
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Çilek sosu için;
- 2 su bardağı doğranmış çilek
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 paket toz krem şanti
- 1.5 su bardağı soğuk su
Çilekli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çilek sosunu yapmak için çilek ve şekeri tencereye alıp çilekler uygunca yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Nişastayı su ile açıp pişen çileklerin üzerine ekliyoruz.
- Kaynayan sosu blenderdan geçirip pürüzsüz bir sos elde ediyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırıyoruz.
- Beyazları bir fiske tuz ile köpük üzere olana kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarılarının üzerine şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Ilık suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz.
- Yumurta beyazlarını karışıma ekleyip spatula ile üstten aşağı olacak halde karıştırıyoruz.
- Borcamın yalnızca altına yağlı kağıt koyuyoruz.
- Kek karışımını borcama eşit halde döküyoruz.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kek pişerken şerbet için süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
- Keki fırından çıkarıp iki üç dakika soğuduktan sonra karşıt çevirip altındaki kağıdı çıkarıyoruz.
- Altı üst tarafta kalacak biçimde borcama geri koyuyoruz.
- Kekin üstünü kürdanla delip her yerine gelecek biçimde şerbetimizi döküyoruz.
- Kek soğurken krem şantimizi su ile bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Soğuyan ve şerbeti çeken kekin üzerine çok ince bir biçimde sürüyoruz. 2 yemek kaşığı üzeri için ayırıyoruz.
- Krem şanti kekin üzerinde donduktan sonra her yerine gelecek formda çilek sosumuzu ekliyoruz.
- Üzerine ayırdığımız krem şantiyi ince çizgiler biçiminde tatlının üzerine sıra sıra çekiyoruz. Kürdan ile bir aşağı bir üst halde çizip form veriyoruz.
- Keki yaparken unu kıvamına nazaran ekleyebilirsiniz. Pişirme müddeti de fırından fırına nazaran değişebilir. Dilerseniz bir gece dolapta bekletip tüketebilirsiniz.
Çilekli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





