Çilekli Tart Kek

Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket vanilya

Çilekli sos için;

  • 1 kase çilek (blender dan geçir )
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Çilekli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri evvel köpük köpük olana kadar çırpıyoruz
  2. Ardından öbür materyalleri ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz
  3. Tart kalıbımızı evvel margarin ile yağlayıp akabinde unla bir hoş buluyoruz ki yapışmasın
  4. Yapmış olduğumuz kek hamurunu 180 derecede fırına sürüyoruz 20 dk denetimli pişirin
  5. Kreman için tüm gereçleri tencereye ekleyip pişiriyoruz göz göz olunca kapatıp vanilya yi ekliyoruz.
  6. Çileklerimizi bir kaba alıp evvel blenderdan geçirin.
  7. Üzerine öteki materyalleri ekleyip pişirin kaynayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
  8. Kekimiz çıkıp soğuyunca evvel krema daha sonra çilek sos döküyoruz.

Deneyen herkese afiyet bal şeker olsun 🫶❤️

Çilekli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Domates Konserve
Kıymalı Mantar Dolması
3 Çeşit Peynirden Omlet Tarifi
Valentine’s Day Pasta
Supangle
Hdabla | © 2025 |