Çilekli Tart Kek
Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
Çilekli sos için;
- 1 kase çilek (blender dan geçir )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Çilekli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri evvel köpük köpük olana kadar çırpıyoruz
- Ardından öbür materyalleri ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz
- Tart kalıbımızı evvel margarin ile yağlayıp akabinde unla bir hoş buluyoruz ki yapışmasın
- Yapmış olduğumuz kek hamurunu 180 derecede fırına sürüyoruz 20 dk denetimli pişirin
- Kreman için tüm gereçleri tencereye ekleyip pişiriyoruz göz göz olunca kapatıp vanilya yi ekliyoruz.
- Çileklerimizi bir kaba alıp evvel blenderdan geçirin.
- Üzerine öteki materyalleri ekleyip pişirin kaynayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
- Kekimiz çıkıp soğuyunca evvel krema daha sonra çilek sos döküyoruz.
Deneyen herkese afiyet bal şeker olsun 🫶❤️
Çilekli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






