Çilekli Tart

Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 4 su bardağı un ( denetimli ekleyelim unun cinsinden ötürü farklılık gösterebilir)

Muhallebisi için;

  1. 3 yemek kaşığı un
  2. 5 yemek kaşığı şeker
  3. 5 yemek kaşığı kakao ( isteğe bağlı koymazsanız sade yapabilirsiniz)
  4. 1 paket vanilya
  5. 2,5 su bardağı süt (500 ml)

Süslemek için;

  1. Çilek

Jölesi için;

  1. Yarım çay bardağı soğuk su
  2. 1,5 yemek kaşığı şeker
  3. Yarım tatlı kaşığı nişasta

Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı yağı, pudra şekeri ve yumurtayı çırpalım. Daha sonra vanilya ve tereyağını ekleyelim.
  2. Unumuzu sırasıyla bardak bardak ekleyelim tereyağımızla yoğururken içinde eriyecektir.
  3. Ele yapışmayan birebir vakitte yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuz hazır olunca tart kalıbımıza elimizle yayalım alt tabanına çatal ile delikler açalım.
  5. 170 derece evvelce ısıtılmış alt üst ızgara ayarında 20-25 dakika kadar pişirelim.
  6. Tart çıkmaya yakın muhallebimizi hazırlayalım, tartın birinci sıcağı çıktıktan sonra muhallebimizi dökelim.
  7. Süslememizi de yaptıktan sonra meyvelerin kararmaması ve parlaması için jölemizi sürelim, tartımız hazır afiyet olsun.

Hatırlatma: bir gece dolapta beklediği vakit tadı daha da efsane oluyor.

Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kaşarlı Kuşkonmaz
Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek
Şifa Kaynağı Domatesli Et Suyu Çorbası
Cennet Hurmalı Brownie
Ayva Tatlısı
Pırasa Diblesi
Hdabla | © 2025 |