Çilekli Tart
Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 3 yahut 3 buçuk su bardağı un
İç harcı için;
- Yarım kilo çilek
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel çilek içini hazırlıyoruz.
- Çilekleri ufak ufak doğrayalım.
- Daha sonra 4 yemek kaşığı şeker ekleyerek biraz kaynatalım.
- Suyunu çeken çileklere suda açtığımız nişastayı dökelim.
- Birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
- Soğuması için kenarda bekletelim.
- Hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım.
- Koyacağımız kalıpları yağlayalım.
- Ben hem tartolet hem de muffin kalıplarında yaptım.
- Yağladığımız kalıplara güzelce hamurumuzu yerleştirip açalım.
- Hamura çatal batıralım. İç harcını koyalım.
- Üzerine de ayırdığımız hamuru rendeleyelim.
- 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
- Çıkardığımız vakit üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











