Çilekli Tart

Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 yahut 3 buçuk su bardağı un

İç harcı için;

  • Yarım kilo çilek
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel çilek içini hazırlıyoruz.
  2. Çilekleri ufak ufak doğrayalım.
  3. Daha sonra 4 yemek kaşığı şeker ekleyerek biraz kaynatalım.
  4. Suyunu çeken çileklere suda açtığımız nişastayı dökelim.
  5. Birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  6. Soğuması için kenarda bekletelim.
  7. Hamuru yoğurmaya başlayalım.
  8. Tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım.
  9. Koyacağımız kalıpları yağlayalım.
  10. Ben hem tartolet hem de muffin kalıplarında yaptım.
  11. Yağladığımız kalıplara güzelce hamurumuzu yerleştirip açalım.
  12. Hamura çatal batıralım. İç harcını koyalım.
  13. Üzerine de ayırdığımız hamuru rendeleyelim.
  14. 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  15. Çıkardığımız vakit üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Malzemeli Ev Pizzası
Kara Dut Suyu
Donut
10 Dakikada Poğaça
Adana Usulü Kuru Dolma
2 Beze İle Kat Kat Çıtır Arnavut Mantısı
Hdabla | © 2025 |