Çilekli Tart

Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Sosu için:

  • 2,5 su bardağı çilek
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket vanilya

Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri şekerle birlikte tencereye alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca 3 4 dakika pişirelim.
  3. Nişasta ve suyu bardakta karıştırıp tencereye dökelim kıvam alana kadar karıştırıp pişirelim.
  4. İçerisine tereyağını ekleyip ocağın altını kapatalım.
  5. Ilımaya bırakıp hamuru yapmaya başlayalım.
  6. Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  7. Ardından kabartma tozu ve unu denetimli ekleyerek yoğuralım.
  8. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  9. Güveç kaplarını tereyağ ile yağlayalım hamurdan modüller alıp güveçlere yerleştirelim.
  10. Çatalla delikler açalım. Üzerine çilekli iç harcı ekleyelim ve kalan kurabiye hamurunu rendeleyelim 175 derece fırında üzeri uygunca kızarıncaya kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Konuklarınıza yapın kesinlikle çok hoş oluyor.

Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası
Yumuşacık Cevizli Bulut Kek
Magnolia
Havuçlu Tarçınlı Kek
Mercimek Çorbası
Portakal Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |