Çilekli Tart

Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 200 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 3 fincan un
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yumurta sarısı
Sosu için;
- 1 su bardağı ılık su
- 6 gram jelatin
- 1 kiloya yakın çilek
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru; Un ,tuz ve şekeri mutfak robotunda kabaca karıştırıp tereyağı ekleyip kum biçimine gelinceye dek iki dakika kadar karıştırın .
- Üzerine bir adet yumurta çırpıp dökün ve tekrar karıştırın .
- Hazır olan hamuru yağlı kağıta alıp buz dolabında bir saat dinlendirin.
- Daha sonra iki kağıt ortasında merdane yardımıyla tart kalıbından biraz büyük açın.
- Yağlanmış tart kalıbına nazikçe serip fazlalıkları kesin çatalla minik delikler açarak yağlı kağıt ve bakliyati yerleştirin (bakliyatlar hamurun kabarmamasi için ).
- Krema; Unu ve şekeri tencereye alın biraz kavurun ,sütü ekleyip karıştırın ve kıvam alınca yumurta sarısını biraz karışımla ılıtıp ekleyin.
- 1-2 dakika kısık ateşte pişirin tereyağı ve vanilya da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Sosu; Ilık su, jelatin eritip kenarda beklemeye alın.
- Ben çilekleri doğradım dileyen tüm ekleye bilir yada öteki bir meyvede kullanabilir sos içinse jelatin koşul değil dileyen hazır sos kullanabilir yada yapmaya bilir büsbütün tercihinize bağlı.
- ***Tart ve krema tamam soğuk olmalı.
Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






