Çilekli Revani

Çilekli Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı çilek püresi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Çilekli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi yapıp soğuması için kenara kaldıralım.
  2. Kek harcı için; yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  3. Üzerine yoğurt, sıvı yağı ve blenderdan geçirdiğimiz çilek püresi eklenip çırpalım.
  4. Geri kalan gereçleri de ekleyip karıştıralım.
  5. İsterseniz birkaç damla kırmızı besin boyasıda kullanabilirsiniz.
  6. Yağladığımız borcama harcımızı dökelim.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim.
  8. Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktığında (5 dk bekletmek) soğumuş şerbetimizi dökelim.
  9. Ben üzerine kremşanti ve çilek ile süsledim dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Çilekli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Su Böreği
Şehriyeli Pancarlı Yoğurtlu Salata
Sarımsaklı Pizza (Videolu)
Hünkar Beğendi
Pırasalı Börek
Oreo’lu Toplar
Hdabla | © 2025 |