Çilekli Profiterol

Çilekli Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Profiterolun hamuru için:

  • 1/2 (yarım) paket margarin (125 gram)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un

Profiterolun çikolata sosu için:

  • 220 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema (1 kutu)

Profiterolun kreması için:

  • 500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
  • 20 adet çilek

Çilekli Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Profiterolun kremasını hazırlamak için; bir sos tenceresine süt, toz şeker, un ve yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar daima olarak karıştırın.
  2. Koyulaşan kremaya vanilin ek edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
  3. Profiterol hamuru için; öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin bir sos tenceresine su ve margarini alıp karıştırarak kaynatın.
  4. Üzerine unu ekleyip daima olarak karıştırarak tabanına hamur yapışmaya başlayana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Tabanı yapışmaya başlayan hamuru bir kaseye alın ve 15 dakika oda sıcaklığında soğutun.
  5. Soğumuş olan hamurun üzerine her bir yumurtayı teker teker ekleyin ve her seferinde yumurtaları güzelce yedirerek yapışkan bir hamur elde edin. Bu hamuru varsa sıkma poşetine alın, daha kolay biçim vermek için yaklaşık 15 dakika daha dinlendirin.
  6. Bekleyen hamurdan pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ortalarında biraz boşluk olacak formda ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ya da kaşık yardımıyla dökün. Parmağınızın ucunu ıslatıp hamurların üzerindeki çıkıntıları düzeltin ve fırına alıp, piştiği müddet boyunca kapağını hiç açmadan; yaklaşık 40 dakika pişirin.
  7. Pişen profiteroller oda sıcaklığına geldikten sonra ortadan ikiye kesin (görseldeki gibi)ve hazırladığınız kremayı içine sıkın üzerine görseldeki üzere kesilmiş çilek dilimlerini yerleştirin.
  8. Çikolata sosu için; küçük kesimlere ayırdığınız bitter çikolatayı benmari tarzı eritin. Üzerine krema ek edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün.
  9. Son olarak profiterollerin üzerine file antep fıstığı gezdirip servis edebilirsiniz çikolata sos istemezseniz pudra şekeri ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Çilekli Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Ispanaklı Börek
Ezber Bozan Mozaik Pasta
Bezelyeli Basmati Pilav
Etli Pilav Tabağı
Yumurta Piyazı
Kuymak Mıhlama
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet