Çilekli Pasta Çilek Rüyası
Çilekli Pasta Çilek Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağından biraz fazla nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 poşet krem şanti
- 1 paket sıvı krema
Çilekli sos için;
- 800 gram çilek
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı su
Çilekli Pasta Çilek Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çilekli sos için; doğranmış çileklerin üzerine şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı ocakta 1 taşım kaynatın, akabinde süzgeçten geçirerek çilekleri ayırın.
- Elde ettiğiniz çilek suyunu küçük bir tencereye alın, nişastayı ekleyip karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra süzdüğünüz çileklerle birleştirip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
- Pandispanya için; yumurta ve şekeri düzgünce çırpıp köpürtün. Akabinde kalan gereçleri ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve 170°c’de pişirin.
- Muhallebi için; süt, un, nişasta ve şekerle karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, vanilin ekleyin. Soğuduktan sonra krem şanti ve sıvı kremayı ekleyip mikserden geçirin.
- Soğuyan kekin üzerine süt dökün. Muhallebiyi yayıp, üzerine çilekli sosu ekleyin.
- Pastayı buzdolabında bir gece dinlendirin. 🎀 Afiyetle, memnunlukla yiyin! 🍓💖
Çilekli Pasta Çilek Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















