Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük şişe soda (200ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartmatozu

Çilek sos için:

  • 750 gr çilek
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 2-3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım kahve fincanı su
  • 1 yemek kaşığı limonsuyu (olmasada olur)
  • 1 pk vanilya

Üzerine sürmek için:

  • 1 paket crem ole vanilya
  • 1 paket toz kremşanti
  • 2.5 su bardağı süt

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 kase beyaz çikolata rendesi
  • (ben harras konvertür kullandım)

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri bembeyaz köpük olana kadar çırpıyoruz, kalan materyalleri katıp karıştırıyoruz yağlı kağıt koyduğumuz dikdörtgen kalıba döküyoruz.
  2. 180 derece fırında 20-22 dakika pişiriyoruz, dilerseniz borcamdada yapabilirsiniz.
  3. Fırından çıkardığımız kek soğuyunca yağlı kağıdı çıkarıp aksi çevirdim düz olsun diye fakat o şekildede bırakabilirsiniz 1 bardak sütü üzerine gezdirin.
  4. Çilek sos için şeker ve çileği bir tencereye alıp el blenderı ile çekin ocağa alıp limon suyunu katıp biraz kaynayınca su ile açtığınız nişastayı katıp daima karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin,.
  5. Vanilya katıp karıştırıp kekin üzerine dökün, soğuması için birinci evvel biraz oda sıcaklığında sonra buzdolabında dinlendiriyoruz,.
  6. Crem ole ve kremşantiyi bir kaba alıyoruz sütü ek edip katılaşıncaya kadar çırpıyoruz, soğuyup sertleşen çileğin üzerine eşit halde sürüp kaplıyoruz.
  7. Rendelediğimiz beyaz çikolatayı serpip dolapda mümkünse 1 gece bekletip servis ediyoruz.

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Cheesecake
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye
Klasiklerin Vazgeçilmezi Mercimek Çorbası
Meyveli Borcam Pastası
Difrizlik Patatesli Gül Böreği
Fındıklı Cup Tatlısı (Lezzetine Bayılacaksınız)
Hdabla | © 2025 |