Çilekli Pasta
Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 küçük şişe soda (200ml)
- 2 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartmatozu
Çilek sos için:
- 750 gr çilek
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 2-3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım kahve fincanı su
- 1 yemek kaşığı limonsuyu (olmasada olur)
- 1 pk vanilya
Üzerine sürmek için:
- 1 paket crem ole vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- 2.5 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
- 1 kase beyaz çikolata rendesi
- (ben harras konvertür kullandım)
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri bembeyaz köpük olana kadar çırpıyoruz, kalan materyalleri katıp karıştırıyoruz yağlı kağıt koyduğumuz dikdörtgen kalıba döküyoruz.
- 180 derece fırında 20-22 dakika pişiriyoruz, dilerseniz borcamdada yapabilirsiniz.
- Fırından çıkardığımız kek soğuyunca yağlı kağıdı çıkarıp aksi çevirdim düz olsun diye fakat o şekildede bırakabilirsiniz 1 bardak sütü üzerine gezdirin.
- Çilek sos için şeker ve çileği bir tencereye alıp el blenderı ile çekin ocağa alıp limon suyunu katıp biraz kaynayınca su ile açtığınız nişastayı katıp daima karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin,.
- Vanilya katıp karıştırıp kekin üzerine dökün, soğuması için birinci evvel biraz oda sıcaklığında sonra buzdolabında dinlendiriyoruz,.
- Crem ole ve kremşantiyi bir kaba alıyoruz sütü ek edip katılaşıncaya kadar çırpıyoruz, soğuyup sertleşen çileğin üzerine eşit halde sürüp kaplıyoruz.
- Rendelediğimiz beyaz çikolatayı serpip dolapda mümkünse 1 gece bekletip servis ediyoruz.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















