Çilekli Pasta
Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un (200 ml bardakta)
- 2 çorba kaşığı nisasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta (buğday)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 pk kremşanti
Jöle için;
- 700-750 gram çilek
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 kaşık nişasta
- 2 kaşık şeker
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çilekli jöle için keki çırpmadan hazırlık yapalım ,700-750 grm çileği ayıklayalım yıkayalım, 4-5 modüle bölelim.
- Bir kaba alalım üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyip 2-3 saat bekletelim çilek suyunu jölede kullanacağız.
- Kekimiz için öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz akabinde öteki gereçleri ekliyoruz denetimli biçimde 180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz ,kürdanla denetim edebiliriz.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlıyoruz kremşanti hariç tüm gereçler karıştırıp ocağın üzerine alıyoruz ,kıvam alana kadar daima karıştırıyoruz.
- Kıvam aldığında 1 kaşık tereyağını ekliyoruz.
- Krema soğuduktan sonra kremşanti ile çırpıyoruz ,soğuyan kekimizin üzerine ekliyoruz.
- Jöle için beklettiğimiz çileklerin suyunu bir tencereye alalım toplamda 2 su bardağı sıvı olacak biçimde kalananı su ile tamamlayalım.
- İçine 2 yemek kaşığı nisasta ekleyelim 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyelim ve ocağa almadan tencerede karıştıralım.
- Daha sonra ocağa alalım ve kaynayınca ocaktan alalım çilekleri içine ek edelim ve pastamızın üzerine dökelim.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










