Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 yemek kaşığı su
Kreması için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta(mısır kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek
- 1 paket çilek aromalı bitkisel jel
- 2.5 su bardağı kaynatılmış su
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri yeterlice köpürene kadar çırpalım.
- Ardından un ,kabartma tozu ,vanilya ve yemek kaşığı suyu koyup karıştıralım.
- Uygun borcamı yağladıktan sonra içerisine boşaltıp 180 derecede 15 dk pişirelim.
- Kek pişerken krema için uygun bir tencereye bir litre sütü koyalım akabinde şeker un ve nişastayı koyup kısık ateşte kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ılımaya bırakalım ılıdıktan sonra krem şanti ve vanilyayı katıp karıştıralım fırından çıkan kekimiz biraz soğuduktan sonra üzerine dökelim.
- Çileklerimizi dilimleyelim, 2. 5 su bardağı sıcak suya jeli katıp güzelce eriyene kadar karıştıralım.
- Biraz ılık kıvama geldikten sonra dizmiş olduğumuz çileklerimizin üzerine döküp dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

