Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 yemek kaşığı su

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta(mısır kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çilek
  • 1 paket çilek aromalı bitkisel jel
  • 2.5 su bardağı kaynatılmış su

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri yeterlice köpürene kadar çırpalım.
  2. Ardından un ,kabartma tozu ,vanilya ve yemek kaşığı suyu koyup karıştıralım.
  3. Uygun borcamı yağladıktan sonra içerisine boşaltıp 180 derecede 15 dk pişirelim.
  4. Kek pişerken krema için uygun bir tencereye bir litre sütü koyalım akabinde şeker un ve nişastayı koyup kısık ateşte kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra ılımaya bırakalım ılıdıktan sonra krem şanti ve vanilyayı katıp karıştıralım fırından çıkan kekimiz biraz soğuduktan sonra üzerine dökelim.
  6. Çileklerimizi dilimleyelim, 2. 5 su bardağı sıcak suya jeli katıp güzelce eriyene kadar karıştıralım.
  7. Biraz ılık kıvama geldikten sonra dizmiş olduğumuz çileklerimizin üzerine döküp dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Fasülye (Kuru Fasulye)
Ispanaklı Çıtır Börek (Videolu)
Pişmeyen Tiramisu
Spoonful
Karadutlu Turta
Un Helvası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.