Çilekli Muzlu Yaş Pasta
Çilekli Muzlu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 4 oda sıcaklığında yumurta
- 130 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
- 1 pk vanilya
- 1,5 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
- 160 gram un (1,5 su bardağı)
Kreması için:
- 1 poşet vanilyalı creme ole
- 1 poşet krem şanti
- 500 ml soğuk su
Ara katlar için:
- 1 su bardağı şekerli süt
- İstenilen meyve (çilek,muz…)
Dış kaplama ve dekor:
- 1 poşet vanilyalı creme ole
- 1 poşet krem şanti
- Hindistan cevizi tozu
- Fıstık tozu
- Çilek
Çilekli Muzlu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çemberli kalıbın tabanına fırın kağıdı serin ve fırını alt üst 180 derece ayarlayın.
- Pandispanya için derin bir kaba yumurta ve şekeri ekleyip en az 8-10 dk kadar çırpın. Bu sayede yumurta kabarıp hoş bir kıvam alacak.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu farklı bir kaba eleyin.
- Kuru materyalleri iki seferde yumurta karışımına ekleyip spatula ile güzelce yedirin.
- Çok fazla karıştırıp havasını söndürmemeye çalışın.
- Kek harcını kalıba dökün ve ısınmış fırına verin.
- Yaklaşık 35-40 dk üstü güzelce kızarana dek pişirin.
- 30 dk sonunda uzun bir çöp şişle kekin ortasından batırın hamur yapışmıyorsa keki çıkarın.
- 35 dk sonunda hala pişmemişse üzerine alüminyum folyo ile kapatıp 5 dk daha pişirin.
- Keki fırından çıkarır çıkarmaz kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine aksi çevirerek soğumaya bırakın.
- İç krema için geniş bir kaba 500 ml soğuk sütü, creme ole ve krem şantiyi ekleyip 3 dk çırpın.
- Keki enlemesinden 2 sefer kesin.
- Bir servis tabağına birtane keki koyun ve dilerseniz şekerli süt ile biraz ıslatın üzerine kremanın yarısını döküp yayın.
- Kremanın üzerine küp küp doğranmış çilekler koyun biraz kremadan sürün ve başka keki üzerine yerleştirin.
- Aynı süreci tekrarlayın bu kata dilerseniz dilimlenmiş muz koyabilirsiniz.
- Son kekide ekleyip sütle ıslatın.
- Pastanın dış kaplaması için tekrar birebir kremadan hazırlayın.
- Pastanın etrafını hafif olcak formda bu kremadan sıvayın ki kırıntılar kremaya yapışsın.
- Bu biçimde pastayı bir saat buzdolabında dinlendirelim.
- Ardından kalan krema ile pastayı tekrar düzgünce sıvayıp kalan krema ile üzerine dekor sıkalım.
- Ben yıldız uçlu duy kullandım.
- Kenarlarına toz antep ve hindistan cevizi kullandım.
- Pastayı servise kadar en az 3 saat yahut bir gece dinlendirelim.
- Dinlendikçe daha hoş aroması olcak. Afiyet olsun.
Çilekli Muzlu Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












