Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı

Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket (200 ml) sıvı krema (isteğe bağlı, daha hafif kıvam için)

Alt kat ve süsleme için:

  • 1 paket petibör bisküvi yahut burçak bisküvi (toz haline getirilmiş)
  • 300-400 gram çilek (yıkanmış, doğranmış)

Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebiyi hazırlayın: tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın.
  2. Çırpma teli ile karıştırarak ocağa koyun.
  3. Orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  4. Göz göz olunca ocaktan alın.
  5. Vanilin ve krema ekleyin: muhallebi sıcakken vanilini ekleyin.
  6. Ilıyınca içine sıvı kremayı ek edip mikserle 3-4 dakika çırpın. (krema yoksa bu evreyi atlayabilirsiniz, yeniden de çok lezzetli olur. ).
  7. Bisküviyi hazırlayın: bisküvileri rondodan geçirerek un üzere toz hale getirin.
  8. Kuplara ya da kaselere evvel bisküvi, sonra kremadan koyun.
  9. Ardından doğranmış çilekleri yerleştirin.
  10. Bu katları isteğe nazaran tekrar edebilirsiniz.
  11. En üste krema, onun üzerine biraz bisküvi ve çilek ekleyerek süsleyin.
  12. Soğutun ve servis yapın: buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuk servis edin.

Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)
Sodalı Peynirli Dereotlu Poğaça (Garantili Tarif )
Kırmızı Biber Dolması
Nefis Bol Soslu Islak Kek Tarifi
Bol Çikolatalı Mozaik Pasta
Tuzlu Sebzeli Kek
Hdabla | © 2025 |