Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı
Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket (200 ml) sıvı krema (isteğe bağlı, daha hafif kıvam için)
Alt kat ve süsleme için:
- 1 paket petibör bisküvi yahut burçak bisküvi (toz haline getirilmiş)
- 300-400 gram çilek (yıkanmış, doğranmış)
Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebiyi hazırlayın: tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın.
- Çırpma teli ile karıştırarak ocağa koyun.
- Orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Göz göz olunca ocaktan alın.
- Vanilin ve krema ekleyin: muhallebi sıcakken vanilini ekleyin.
- Ilıyınca içine sıvı kremayı ek edip mikserle 3-4 dakika çırpın. (krema yoksa bu evreyi atlayabilirsiniz, yeniden de çok lezzetli olur. ).
- Bisküviyi hazırlayın: bisküvileri rondodan geçirerek un üzere toz hale getirin.
- Kuplara ya da kaselere evvel bisküvi, sonra kremadan koyun.
- Ardından doğranmış çilekleri yerleştirin.
- Bu katları isteğe nazaran tekrar edebilirsiniz.
- En üste krema, onun üzerine biraz bisküvi ve çilek ekleyerek süsleyin.
- Soğutun ve servis yapın: buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuk servis edin.
Çilekli Magnolia: Hafif, Ferah Ve Lezzetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








