Çilekli Magnolia

Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Magnolia için:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday nişastası)
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı krema
İçi için;
- 1 paket bebe bisküvisi
- 15-20 adet çilek
Çilekli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içerisine süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını aktarın. Güzelce karıştırın.
- Orta ateşte, daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ilımaya başlayan kremayı ek ederek karıştırmaya devam edin.
- Bu sırada bisküvileri rondodan geçirin. Çileklerin saplarını çıkararak dilediğiniz boyutlarda kesin.
- Soğuyan pudinginizden birkaç kaşık alın. Bir kupun tabanına yayın.
- Üzerine bisküvi ve çileklerden ilave ederek katlar çıkın.
- Tüm bisküvi, puding ve çilekler bitene kadar kuplara bu halde bölüştürün.
- Ardından buzdolabında 3-4 saat kadar soğumaya bırakın. Servis evresinde üzerini bisküvi, çilek ya da muz, çikolata sos üzere farklı materyallerle süsleyerek servis edin.
Püf noktası; Kremasını puding hafif ılıdıktan sonra ek edip güzelce çırpın.
Soğumaya bırakmadan evvel en üstüne çilek ilave etmeyin. Bu onun kıvamının bozulmasına ve sulanmasına neden olabilir.
Dilerseniz yulaflı bisküvi ya da kakaolu bisküvi kullanarak da tanımınızı hazırlayabilirsiniz.
Kaynak: ayşegül uslu.
Çilekli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

