Çilekli Kurabiye

Çilekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zirveli pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 300 gram çilek
  • Pudra şekeri

Çilekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeterlice yıkanıp süzülmüş çileklerin orta kısımlarından ince dilimler kesip 2 kağıt havlu ortasına dizip kenara alın.
  2. Hamur için; un hariç tüm materyalleri uygunca karıştırın.
  3. Ardından azar azar unu ekleyin (kontrollü bir biçimde ele yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın) yağlı kağıt ortasında çok ince olmayacak biçimde açın kenarı tırtıklı aparatın küçük tarafıyla kesin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Üzerlerine çilekleri yerleştirin.
  6. Orta kısımları na hamurdan minik kesimler yuvarlayıp koyun bu kısım isteğe bağlı koymasanızda olur.
  7. 160 derece ısınmış fanlı ayarda 15-18 dakika ortasında pişirin.
  8. Kurabiyeler soğuduktan sonra dileğe nazaran üzerlerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Çilekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğum Günü Pastası
Kahveli Islak Kek
Ege Usulü Zeytinyağlı Biber Dolması
Glütensiz Şekersiz Muffin
Cevizli Sucuk
En Güzel Kabak Mezesi
Hdabla | © 2025 |