Çilekli Kurabiye
Çilekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zirveli pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- Yaklaşık 3 buçuk su bardağı un
Üzeri için;
- 300 gram çilek
- Pudra şekeri
Çilekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeterlice yıkanıp süzülmüş çileklerin orta kısımlarından ince dilimler kesip 2 kağıt havlu ortasına dizip kenara alın.
- Hamur için; un hariç tüm materyalleri uygunca karıştırın.
- Ardından azar azar unu ekleyin (kontrollü bir biçimde ele yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın) yağlı kağıt ortasında çok ince olmayacak biçimde açın kenarı tırtıklı aparatın küçük tarafıyla kesin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine çilekleri yerleştirin.
- Orta kısımları na hamurdan minik kesimler yuvarlayıp koyun bu kısım isteğe bağlı koymasanızda olur.
- 160 derece ısınmış fanlı ayarda 15-18 dakika ortasında pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra dileğe nazaran üzerlerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Çilekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















