Çilekli Kurabiye

Çilekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Dilimlenmiş çilek

Çilekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ,sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.
  2. Üzerine pudra şekeri,nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş ek edelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Cevizden biraz büyük kesimler koparıp yuvarlayıp hafif ortasına elimizle bastıralım.
  5. Yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
  6. Üzerine dilimlenmiş çileklerden bir dilim olacak biçimde koyalım.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim afiyet olsun 😊.

Çilekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sömelek Köftesi
Tam Buğday Unu Krebi
Şehriye Rüyası Salata
Patates Püre Eşliğinde Fırında Soğanlı Köfte
Parfe
Süzme Yoğurt Ve Domates Eşliğinde Sigara Böreği
Hdabla | © 2025 |