Çilekli Kurabiye
Çilekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı nişasta
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Dilimlenmiş çilek
Çilekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ,sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.
- Üzerine pudra şekeri,nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ek edelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Cevizden biraz büyük kesimler koparıp yuvarlayıp hafif ortasına elimizle bastıralım.
- Yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
- Üzerine dilimlenmiş çileklerden bir dilim olacak biçimde koyalım.
- 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim afiyet olsun 😊.
Çilekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













