Çilekli Köstebek Pasta
Çilekli Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker (115 g)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (135 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı süt (70 ml)
- 2 su bardağı un (200 g)
- 1 paket şekerli vanillin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 100 gram çikolata
Kreması için;
- 2 paket sıvı krema
- 170 gram quark
- 1 paket vanillin şekeri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gram çikolata parçaları
Ayrıca;
- Çilek
Çilekli Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; çikolatayı benmari yordamı eritip,, kenarda bekletin.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıp sırasıyla geri kalan gereçleri ekleyip tekrar çırpın.
- Son olarak eritilmiş çikolatayıda ekleyip, düzgünce karıştırın.
- Kek hamurunu yağlanmış kelepçeli fırın tepsisine döküp eşit bir halde yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece gırında denetimli bir halde pişirip soğumaya bırakın.
- Pastanın kreması için; sıvı kremayı biraz yoğunlaşana kadar çırpın.
- Çikolata modülleri hariç başka malzemeleride ekleyip, tekrar koyu kıvam alana dek çırpmaya devam edin.
- Çikolata parçalarınıda ekleyip, karıştırın.
- Soğuyan kekin kenarını yaklaşık 2-3 cm hisse bırakarak alt tabanına ziyan vermeden ortasını bir kaşık yardımıyla oyup, oyduğunu kek modüllerini farklı bir kaba ufalayın.
- Kekin oyulmuş kısmına çilek dizip üzerine kremasını dökün.
- Son olarak kremanın üzerine ufalamış olduğunuz keki serpip hafif bastırın. 1-2 saat buz dolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
Çilekli Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















