Çilekli Köstebek Pasta

Çilekli Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker (115 g)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (135 ml)
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt (70 ml)
  • 2 su bardağı un (200 g)
  • 1 paket şekerli vanillin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram çikolata

Kreması için;

  • 2 paket sıvı krema
  • 170 gram quark
  • 1 paket vanillin şekeri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 gram çikolata parçaları

Ayrıca;

  • Çilek

Çilekli Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; çikolatayı benmari yordamı eritip,, kenarda bekletin.
  2. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıp sırasıyla geri kalan gereçleri ekleyip tekrar çırpın.
  3. Son olarak eritilmiş çikolatayıda ekleyip, düzgünce karıştırın.
  4. Kek hamurunu yağlanmış kelepçeli fırın tepsisine döküp eşit bir halde yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece gırında denetimli bir halde pişirip soğumaya bırakın.
  6. Pastanın kreması için; sıvı kremayı biraz yoğunlaşana kadar çırpın.
  7. Çikolata modülleri hariç başka malzemeleride ekleyip, tekrar koyu kıvam alana dek çırpmaya devam edin.
  8. Çikolata parçalarınıda ekleyip, karıştırın.
  9. Soğuyan kekin kenarını yaklaşık 2-3 cm hisse bırakarak alt tabanına ziyan vermeden ortasını bir kaşık yardımıyla oyup, oyduğunu kek modüllerini farklı bir kaba ufalayın.
  10. Kekin oyulmuş kısmına çilek dizip üzerine kremasını dökün.
  11. Son olarak kremanın üzerine ufalamış olduğunuz keki serpip hafif bastırın. 1-2 saat buz dolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.

Çilekli Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Bebek Kurabiyesi
Yumurtalı Bebek Kahvaltısı
Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı
Patatesli Mantı
Sıvı Yağlı Nefis Kurabiye
Fırında Kıymalı Kabak Ve Kapya Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |