Çilekli Kek

Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 0,5 su bardağı yoğurt
  • 0,5 su bardağı kefir
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 300 gram çilek
  • 0,5 su bardağı file badem

Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, yoğurt, kefir, sıvı yağı ve vanilya bir kaç dakika çırpın. Çırpılan sostan 1 bardak ayırın ve buzdolabına koyun. Kalan sosa 3 yumurta karıp çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin ve karıştırın. Badem ekleyip karıştırın.
  2. Hamurun yarısını kek kalıbına koyun, üzerine ikiye kesilmiş çilek koyun. Hamurun kalanı ekleyin üzerine çilek yerleştirin.
  3. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Çıktıktan 2 dakika sonra üzerine sosu dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bbq Soslu Tavuk
Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek
Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek)
Bol Soslu Sade Kek
Gün Menümüz 2
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |