Çilekli Kek
Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kefir
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 350 gram çilek
- 1 çay bardağı damla çikolata
Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için şeker, kefir,sıvı yağ ve vanilyayı 2 dakika çırpalım. Çırptığımız sostan 1 su bardağı ayıralım ve dolaba koyalım.
- Kalan sosa 3 yumurta ekleyelim çırpalım. Un ve kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım.
- Çileklerimizin bir kısmını dörde bölelim. Kalanını üzeri için ikiye bölelim.
- Kek harcımızın yarısını yağlanmış kalıbımıza dökelim. Dörde böldüğümüz çilekleri koyalım.
- Üzerine kalan harcımızı dökelim. İkiye kestiğimiz çileklerimizi sıralayarak koyalım. En son damla çikolata serpelim.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 40 -50 dakika ortası kürdan testi yaparak pişirelim.
- Kekimiz piştikten sonra 2 dakika ılıtalım. Dolaba koyduğumuz sosu üzerine fırça yardımıyla sürelim sosu yedirelim.
- Soğuyunca servis edelim. Dilerseniz sosu keki dilimledikten sonra servis sırasında üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















