Çilekli Kek
Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase doğranmış çilek
- 1 kahve fincanı fındık
Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker, süt, yoğurt ve sıvı yağ şeker eriyene kadar mikserle çırpılır.
- Un ve kabartma tozu da ek edililerek beş dk kadar çırpılır.
- Uygun bir fırın tepsisine kek hamuru dökülür.
- Doğradığımız çilekler birer parmak ortayla kek hamurunun üzerine dizilir.
- En son üzerine dövülmüş fındık da serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 25-30 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun.
Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















