Çilekli Kek

Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase doğranmış çilek
  • 1 kahve fincanı fındık

Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker, süt, yoğurt ve sıvı yağ şeker eriyene kadar mikserle çırpılır.
  2. Un ve kabartma tozu da ek edililerek beş dk kadar çırpılır.
  3. Uygun bir fırın tepsisine kek hamuru dökülür.
  4. Doğradığımız çilekler birer parmak ortayla kek hamurunun üzerine dizilir.
  5. En son üzerine dövülmüş fındık da serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 25-30 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun.

Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Kup Tatlısı
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tarifi
Rus Çöreği
Arpa Şehriyeli Pilav
Annem Usulü Acılı Ekmek
Hdabla | © 2025 |