Çilekli Kedidilli Kup
Çilekli Kedidilli Kup Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt (200 ml.lik bardakla)
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket toz krem şanti
- 8-10 adet küçük doğranmış çilek
- Yarım paket kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için;
- 1 su barağı süt
Üzeri için;
- Kakao
- İsteğe nazaran damla çikolata
Çilekli Kedidilli Kup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, nişasta, süt ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
- Hava almayacak formda üzerine streç sinemayla kapatıp buzdolabından birkaç saat soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şantiyi ekleyip mikserle birkaç dk çırpalım.
- Üzerine doğranmış çilekleri ekleyip yavaşça karıştıralım.
- Kupların tabanlarına kedidillerini bölüp sütle ıslatıp yerleştirelim.
- Üzerine bir ölçü muhallebiden döküp tekrar kedidili ekleyip tekrar muhallebi ek edelim.
- Son olarak kakao ve damla çikolata serpip servis yapabilirsiniz.

Çilekli Kedidilli Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







