Çilekli Kedidilli Kup

Çilekli Kedidilli Kup Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt (200 ml.lik bardakla)
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket toz krem şanti
  • 8-10 adet küçük doğranmış çilek
  • Yarım paket kedidili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için;

  • 1 su barağı süt

Üzeri için;

  • Kakao
  • İsteğe nazaran damla çikolata

Çilekli Kedidilli Kup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, nişasta, süt ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
  2. Hava almayacak formda üzerine streç sinemayla kapatıp buzdolabından birkaç saat soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şantiyi ekleyip mikserle birkaç dk çırpalım.
  4. Üzerine doğranmış çilekleri ekleyip yavaşça karıştıralım.
  5. Kupların tabanlarına kedidillerini bölüp sütle ıslatıp yerleştirelim.
  6. Üzerine bir ölçü muhallebiden döküp tekrar kedidili ekleyip tekrar muhallebi ek edelim.
  7. Son olarak kakao ve damla çikolata serpip servis yapabilirsiniz.

Çilekli Kedidilli Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Poğaça
Nevşehir Usulü Mantı
Çıtır Çıtır El Açması Börek
Sponfull
Beslenme İçin Yumuşacık Sandviç Ekmeği
Pratik Lezzetli Ekonomik Tavada Mantar Tarifi
Hdabla | © 2025 |