Çilekli Fit Pasta

Çilekli Fit Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 4-5 adet çilek
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (ya da 2 yemek kaşığı yoğurt + 1 yemek kaşığı labne de olabilir ekşi olmasın diye)
  • 2 yemek kaşığı bal

Katları için;

  • 3 adet karabuğday patlağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 adet çilek

Çilekli Fit Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çilekli kremamız için çilekleri çatalla eziyoruz.
  2. Ezdiğimiz çileklerin üzerine yoğurt ve bal ek edip güzelce çırpıyoruz.
  3. Buğday patlağını ıslatmak için süt ile balı karıştırıp bandırabileceğimiz bir kaba döküyoruz.
  4. İlk buğday patlağını ballı süte bandırıyoruz ve kaseye yerleştiriyoruz.
  5. Üzerine kremadan sürüyoruz.
  6. 2. Buğday patlağınız da ıslatıp pastanın üzerine koyuyoruz ve tekrar krema sürüyoruz.
  7. Aynı halde son buğday patlağını ıslatarak ve kalan kremamızı güzelce yayarak pastamızı düzeltiyoruz.
  8. Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Çileği de dilimleyerek yerleştiriyoruz ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun 🌸.

Çilekli Fit Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Omlet
Kumlu Kek
Her Şekle Girebilen Kurabiye
Viral Turkish Pasta (Vejetaryen Türevi)
Muhammara
Kayısıpare
Hdabla | © 2025 |