Çilekli Fit Pasta
Çilekli Fit Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 4-5 adet çilek
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (ya da 2 yemek kaşığı yoğurt + 1 yemek kaşığı labne de olabilir ekşi olmasın diye)
- 2 yemek kaşığı bal
Katları için;
- 3 adet karabuğday patlağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı bal
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 adet çilek
Çilekli Fit Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çilekli kremamız için çilekleri çatalla eziyoruz.
- Ezdiğimiz çileklerin üzerine yoğurt ve bal ek edip güzelce çırpıyoruz.
- Buğday patlağını ıslatmak için süt ile balı karıştırıp bandırabileceğimiz bir kaba döküyoruz.
- İlk buğday patlağını ballı süte bandırıyoruz ve kaseye yerleştiriyoruz.
- Üzerine kremadan sürüyoruz.
- 2. Buğday patlağınız da ıslatıp pastanın üzerine koyuyoruz ve tekrar krema sürüyoruz.
- Aynı halde son buğday patlağını ıslatarak ve kalan kremamızı güzelce yayarak pastamızı düzeltiyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Çileği de dilimleyerek yerleştiriyoruz ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun 🌸.
Çilekli Fit Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













