Çilekli Enfes Tart

Çilekli Enfes Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 – 3 su bardağı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (1 çay bardağı sütle çırpılmış)

Üzeri için;

  • 1 kase ayıklanmış 2 ye bölünmüş çilek

Çilekli Enfes Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için yumurta, yağ, pudra şekeri, ve sıvı yağ karıştıralım üzerine yavaş yavaş yavaş un ekleyelim. Güveç kaplarını yağlayıp un serpelim. Hamurdan 6 beze yapıp güveç kaplarına yerleştirelim çatalla delik açalım. (görsellerde ayrıntılı gösterdim) 170 derece fırında denetimli pişirelim.
  2. Kreması için vanilin hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alalım. Altını çok açmadan yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra vanilin ekleyip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra çırpılmış sade krem şantiyi ekleyip karıştıralım.
  3. Tart hamurumuzu güveçten çıkarıp ortasına krema koyalım en üstüne de çilekleri dizelim. Afiyet olsun.

Çilekli Enfes Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dolgulu Limonlu Kurabiye
Sebzeli Karides
İçi Sebzeli Tavuklu Sandal Biber
Karnabahar Kızartması
Sebzeli Bulgur Pilavı
Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |