Çilekli Cheesecake
Çilekli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi (200 gr)
- 2 yemek kaşığı (100 gr) eritilmiş tereyağı
Ara katı için:
- 600 gram labne peynir
- 1 paket sıvı krema
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 1 kase dolusu çilek
- 2 yemek kaşığı şeker (az gelirse artırılabilir)
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim ve eritilmiş tereyağıyla karıştıralım.
- Tabanını yağlı kâğıtla kapladığımız kelepçeli kalıba (24 cm) karışımı dökelim ve bardağın tabanıyla yeterlice bastırarak yayalım.
- Kek için tüm materyaller oda ısısında olsun. Labne ve sıvı kremayı pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Ardından şekeri ekleyelim pütür kalmayana kadar çırpalım.
- Yumurtaları teker teker ekleyelim çok çırpmayalım karışsın kâfi.
- Ardından kuru materyallerle limon kabuğu rendesini de ek edip karıştıralım.
- Karışımı kalıba dökelim ve bir iki defa yere vurup evvelce ısıtılmış 170 derece alt-üst ayar fırında yüzeyi hafif kızarana kadar 40-45 dk pişmeye bırakalım. (kalıbın kenarını folyoyla kapatalım ki kenarları kızarmasın. Ben unutmuşum lakin çok da sorun olmadı).
- Kekimizin çatlamaması için ısıya güçlü bir kaba su doldurup fırının köşesine koyalım.
- Kekimizin ortası çok hafif sallandığında fırını kapatalım ve içinde soğumaya bırakalım.
- Kek soğurken çilekli sosunu hazırlayalım. Çilekleri doğrayıp tencereye alalım.
- Suyunu ve şekerini koyup kaynamaya bırakalım. Çilekler yumuşayınca nişastayı suyla inceltip ek edelim. Yoğunlaşınca altını kapatıp blenderdan geçirelim. Sosumuz hazır.
- Fırından aldığımız cheesecakemizin üzerine ılınan sosumuzu gezdirelim ve bir gece buzdolabında bekletelim.
- Ertesi gün kalıbın kenarından bıçakla geçelim ve keki kalıptan ayırıp servis tabağına alalım. Dilediğimiz üzere süslediğimiz cheesecakekimiz yenmek için hazır. Afiyet olsun. 🍓❤️.
Çilekli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












