Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta

Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta (l boy)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker

Kremayı çırparken;

  • 2 yemek kaşığı toz şanti
  • 4 -5yemek kaşığı sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Üst kaplama;

  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz şanti
  • 1 kase çilek
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 1-2 yemek kaşığı beyaz damla çikolata

Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç krema için süt, yumurta sarısı,şeker ,un ve nişasta tencerede pürüzsüz olana kadar çırpılır. Karıştırarak pişirilir.
  2. Oda sıcaklığına gelince üzeri streclenip en az 2-3 saat soğutulur.
  3. 1 gece/gün evvelce hazırlayabilirsiniz.
  4. Pandispanya için yumurta akları ve sarıları farklı başka kaplara alınır.
  5. Şekerin yarısı aklara yarısı sarılara dökülür.
  6. Beyazlar katılaşana kadar çırpılır.
  7. Sarılar da beyazlayana kadar çırpılır.
  8. Sarılara kaynar su eklenerek çırpılır.
  9. Un, kabartma tozu ve vanilya 2 kere elenerek sarilarin olduğu kaba eklenir ve yavaş yavaş karıştırılır.
  10. Aklar da 3 seferde azar azar çırparak hamura eklenir.
  11. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dökülür.
  12. 170 ° alt üst ayarda 15-20 dk pişirilir.
  13. Fırından çıkan kek 2 dk sonra üzerine bir yağlı kağıt daha serilerek çok sıkı olmayacak halde sarılır.
  14. 5 dakika bı halde soğumaya bırakılır.
  15. Soğuyan pasta kremasına toz şanti ve azar azar krema eklenerek çırpılır.
  16. Akışkan bir krema hazırlamayin ki sarınca akmasın.
  17. Sıvı kremadan gerektiği kadar ekleyin.
  18. Pandispanya açılır kağıtlardan ayrılır.
  19. Kenarları kesilip hazırlanır.
  20. Krema sürülür, çilek dilimleri file badem ve beyaz çikolata eklenir.
  21. Tekrar kağıt yardımı ile sarılır.
  22. Bu halde dinlenmeye bırakın.
  23. Toz şanti ve soğuk süt çırpılır. Kek kaplanır.
  24. Arzuya nazaran çilek, çikolata ve badem ile süslenerek hazırlanır. Afiyet olsun.

Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğum Günü Pastası
Erzurum Pastası
Salçalı Yoğurt Çorbası
Güllaç
Herkesin Tarif Sorduğu Dereotlu Poğaça
Ekler
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet