Çilekli Baton Pasta
Çilekli Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
Krema için;
- 1 paket creme ole puding sade
- 1 paket krema
- Çilek
Çilekli Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaş ana kadar çırpalım ,daha sonra sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
- Un ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim harcı söndürmeden el çırpıcısıyla karıştıralım.
- Karışımı fırın kağıdı serili tepsiye dökün evvelden ısıtılımış 170° fırında yaklaşık 15 -20 dakika kadar pişirin.
- Krema için hazır creme ole pudingi tanımına nazaran yapın daha sonra içine kremşanti yahut kremayı ekleyin 1,5 su bardağı sütü ekleyerek koyu kıvam alana kadar çırpın.
- Pasta soğuyunca kremayı sürün doğranmış çilek serpin, daha sonra eşit bir formda kesin ,ben cetvel ile ölçerek kestim tıpkı hizada olsunlar de üst üste gelecek biçimde katları dizin.
- Pastanın üstünü ve yanlarını kremayla kaplayın, üzerine istediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz ,en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun🌸.
Çilekli Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







