Çilek Soslu Pasta

Çilek Soslu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Çeyrek su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çilek sos için:
- 2 su bardağı doğranmış çilek
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Keki ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Çilek Soslu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastamız için öncelikle sosumuzu yapıyoruz.
- Sos için çilekleri 2 su bardağı su ve şekerle birlikte pişiriyoruz.
- Pişen çilekleri blenderla çekiyoruz.
- Çektiğimiz çileklerin üzerine yarım su bardağı ile açtığımız nişastayı ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp tekrar blenderla çekiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Sosumuz soğurken kekimizi yapalım.
- Kek için yumurta, şeker ve vanilyayı çırpıyoruz.
- Suyu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kabartma tozu ve unu (unu iki seferde ekliyoruz. )ekleyip spatula ile alttan üste yanlışsız yavaşça karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız harcı yağlı kağıt serili tepsi yahut kelepçeli kalıba döküyoruz. (ben kelepçeli kalıp kullandım. )
- 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Kekimiz pişerken kremamız için krem şantiyi çırpalım ve hindistan cevizini ekleyip karıştırıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra kalıptan çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca ıslatıyoruz.
- Sütünü çekip soğuyan kekimizin üzerine kremasını sürüyoruz.
- Daha sonra soğuyan çilek sosumuzu da üzerine döküp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- İstediğimiz formda süsleyerek servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊😊😊.
Çilek Soslu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



