Çilek Soslu Magnolia

Çilek Soslu Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 5 bardak süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 kaşık un
  • 5 kaşık nişasta
  • 1 paket krema

Çilek sos için;

  • 1 kase çilek
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik su

Ara katı için;

  • Yulaflı bisküvi

Çilek Soslu Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un, nişasta tencereye alınır ve uygunca karıştırıldıktan sonra ocağa alınır (un ve nişasta olağan kaşık olacak tepeleme olmayacak formda konulur)
  2. Çilek sos için çilekler doğranır, üzerine şeker ve yarım çay bardağından 1 parmak eksik olacak biçimde su koyulur. Çilekler pişene kadar ve suyunu uygunca çekene kadar pişirilir. Şeker oranını kendi damak tadımıza nazaran azaltıp, çoğalta bilirsiniz.
  3. İyice soğuyan muhallebiye soğuk krema eklenir ve 5 dakika kadar çırpılır.
  4. Kasenin en altına muhallebi orta katına yulaflı bisküvi üzerine tekrar muhallebi ve en üste çilek sos gelecek halde kaselenir.

Çilek Soslu Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kebabi
Milföyden Kruvasan Bowl
Fırında Köfte
Havuçlu Şehriye Pilavı
Kurabiye (Tadımlık)
Tatlı Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |