Çilek Soslu Bisküvili Pasta

Çilek Soslu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Krema dolgusu için;

  • 1 lt süt
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 25 gram soğuk tereyağı

Çilek sos için;

  • 500 gram donmuş yahut taze çilek
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Sevdiğiniz bir bisküvi
  • Islatmak için biraz süt ve şeker

Çilek Soslu Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilek sos için çilekler, şeker, nişasta ve limon suyu pişirilir ve blend edilir.
  2. Krema için, sütü, un, şeker, nişasta ve vanilya pişirilir.
  3. Ocaktan alınır ve soğuk tereyağı eklenir ve karışıtırılır.
  4. Bisküviler şekerli süt ile ıslatılır.
  5. Bir kat bisküvi bir kat krema dolgusu olacak biçimde dizilir.
  6. İstenirse bardaklarda da hazırlanabilir.
  7. En son üste çilek sosu dökülür ve en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.

Çilek Soslu Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı
Tavuklu Krep Sarma
Bal Kabağı Çorbası (Bebekler İçin)
Tüm Tarifleri Unutturacak Şahane tahinli Un Helvası
Limonata
Limonata
Hdabla | © 2025 |