Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında )

Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo çilek
  • 2 kilo toz şeker (8 su bardağı)
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı kadar tereyağ

Çilekleri yıkamak için;

  • 2 /3 yemek kaşığı sirke

Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çilek reçeli yapmak için çilekler temizlenerek güzelce yıkayalım.
  2. Çilekleri bol su 3 yemek kaşığı sirke koyarak ile yıkamanızı tavsiye ederim.
  3. İki kilo şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir en az (10 saat) bu biçimde kendi suyu ile pişecektir.
  4. Önce orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe kaynatalım tenceremizin kapağını hiç bir vakit kapatmayalım.
  5. 1 çay kaşığı kadar tereyağ ekleyelim benim yaptığımda hiç köpüklenme olmadı şayet size olursa köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatmaya devam ediyoruz orta ara devamlı karıştıralım.
  6. 1. 5 -2 saat kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon suyunu ek edelim hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları yeterlice kapatalım.
  7. Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle sofralarımızda tüketelim reçellerimizi serin yerlerde koruma edelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

📌Not: birtakım reçellerimizi çok kaynatmak ağır kıvamlı olacak manasına gelmez tat ve lezzet olarak değişir ayrıyeten aromatik kokusu gidebilir.

Çilek Reçeli ( Tam Ölçülü Ve Tam Kıvamında ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maş Fasülyesi Salatası
Sarımsaklı Meze
Közlenmiş Biber Sandal
Etli Patatesli Kavurma
İrmik Kesmesi
Trakya Kapama (Tavuklu)
Hdabla | © 2025 |