Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg silifke çileği
  • 3 kg toz şeker
  • 2 damla limon

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çileklerimizi ayıklayıp,yıkıyoruz ve kurutuyoruz (kurutmazsanız sulu olur).
  2. Geniş bir tencereye çileklerimizi alıyoruz ve üzerine şekerimizi döküyoruz direk olarak orta ateşte ocağa alıyoruz (karıştırmanıza gerek yoktur).
  3. Kaynamaya başlayınca taşmaması için ocağımızın altını kısıyoruz ve kıvam alana kadar kaynatıyoruz çok akışkan olmayan kıvam alınca limonumuzu ekliyoruz ve sıcak halde 1 lt kavanozlara dolduruyoruz .
  4. Ağızlarını kapatıyoruz, 3 kavanoz çıkmıştır birgün evvelden bekletmenize gerek yoktur,direk pişirebileceğiniz bir reçel tanımıdır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Gül Pasta (Seven Sevdiğine Sevdiklerine Yapsın)
Gül Reçeli
Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Sebze Yemeği
Glütensiz Elmalı Kurabiye
Beğendili Tavuk Sote
Çilekli Pasta
Hdabla | © 2025 |