Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 2 su bardağı şeker
  • Limon suyu

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri düzgünce su da yıkayalım.
  2. Yıkanan çiçekleri tercih ettiğimiz boyutta keselim.
  3. Üzerine 2 su bardağı şeker ekleyelim ( ben çok şekerli sevmem. Damak zevkinize nazaran şekeri ayarlayın 2 su bardağı şekeri olağan oluyor).
  4. Eğer çilekler çok kuru ise yani sulu değilse 1 su bardağı su da ekleyebilirsiniz.
  5. 1 gece beklesin. Sabah kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
  6. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile atmayı unutmayalım.
  7. Kaynadıktan sonra şekerlenme olmasın diye birkaç damla limon suyu damlatalım.Afiyet olsun 🙂🌸.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Kaşık Tatlısı
Çemen (Kahvaltıya 5 Dakikada Şahane Bir Lezzet)
Sandviç Hamburger Ekmeği
Etli Kuru Börülce Yemeği ( 100 Gr Etle Çok Lezzetli Ana Yemek )
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı
Mozaik Desenli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |