Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 600 gram toz şeker (3 su bardağı)
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilek reçeli yapmak için, çilekleri temizleyerek güzelce yıkayalım çilekleri karbonatlı su ile yıkamanızı tavsiye ederiz.
  2. Şekeri üzerine döküp geceden sabaha bekletelim. Bu halde kendi suyu ile pişecektir.
  3. Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatalım.
  4. 45 dakika kadar kaynatıp, ocaktan almaya yakın içerisine limon suyu ek edelim. Reçelimiz hazır,afiyet olsun 🍓.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Sütlü Helva
Anneannemin Tarifiyle Su Böreği
Kırmızı Köz Çorba (Köz Sebzelerinin Ve Hellim Peynirin Uyumuna Bayılacaksınız)
Adana Kebap Köfte
Pratik Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Doyurucu Bebek Maması
Hdabla | © 2025 |